Stalni magneti za podizanje

Magneti za podizanjeMagnet za podizanje služi za manipulisanje sa ravnim i kružnim materijalom na primjer u radionicama, slkadištima (magacinima) metalnih materijala, tjekom rukovanja škarama, presama, strojevima (mašinama) za obradu metala, tjekom zamjene oblika injekcijskih presa.

Korištenjem veoma jakih neodimijumskim magneta NdFeB dobijamo veliku jačinu magneta za podizanje malih dimenzija.

Prednosti magneta za podizanje

  • Magnet za podizanjemagnet lahko „uključite i isključite“ pomoću poluge sa njegove bočne strane.
  • magnetna snaga nije vremenski ograničena
  • dozvoljeno opterećenje magneta 100 - 2000 kg
  • neovisnost od električne energije
  • minimalni zahtjevi za održavanje

Prodajemo samo sertificirane magnete

Certifikát SZÚNaši magneti za podizanje su testirani od strane Strojarskog (Mašinskog) instituta za ispitivanje u Brnu. Svaki magnet prije prodaje testiramo individualno i dopremamo ga zajedno sa sertifikatom sa navedenom nosivošću. Svaki magnet za podizanje ispunjava norme  Direktive Evropskog parlamenta i Vijeća 2006/42/ES.

Garantujemo operativne termine isporuke

Vrijeme dopreme svih tipova magneta za podizanje je u roku od dva radna dana od dana primanja narudžbe, uz poručenu robu isporučujemo takodjer i nosivost 5.000 kg.

On-line prodaja magneta

U našem e-shopu izaberite magnete iz ponude

Kupiti magnet za podizanje

Datoteke za preuzimanje

Testiranje magneta za podizanje

Testiranje magneta za podizanjeVršimo revijska ispitivanja svih tipova i marki stalnih magneta za podizanje. Revizjski pregled magneta za podizanje se sastoji ne samo od kontrole čvrstine svih sastavnih djelova i njihovog trošenja (poseban naglasak dajemo konroli donjeg sučelja). Najvažniji dio revizije se sastoji u mjerenju sile odvajanja na opitnom uredjaju (sila, djestvom koje dolazi do odvajanja magneta od prenošenog tereta).

Da bi se osigurala sigurnost na radu, zahtjeva se da nosivost magneta za podizanje bude tri puta veća (odnosno magnet nosivosti 300 kg bi trebao ispuniti test na 900 kg). Naravno, nakon obavljanja ispitivanja izdaje se protokol o ispitivanju.

Preporučujemo kod svih vrsta sa oznakama stalnih magneta za prenošenje obavljati revizijska ispitivanja jednom godišnje.

Redovite revizije i ispitivanja dizalica (medju koje se ubraja i stalni magnet za podizanje) su važne kako bi se spriječile nezgode i nesreće na radnom mjestu. Imamo mogućnost obavljanja popravke magneta za podizanje.

Da li želite testirati magnete?

Obratite se nama. Svakom klijentu izlazimo maksimalno u susret.

Rezervisati testiranje