Magnetna metla za prostrane površine i za površine na aerodromima – magnetne mašine za čišćenje

Magnetna metla za prostrane površine širine 3000 mm

Magnetne mašine za čišćenje na aerodromimaMagnetna metla služi za skupljanje metalnih nečistoća (spajalica, eksera, brusnog praha) sa aerodromskih površina. Metlu lahko namjestite na vozilo opremljeno uredjajem za spajanje. Upotrebom magnetne metle ćete značajno snižiti pojavu nepoželjnih metalnih nečistoća na avionskoj pisti i povećaćete tako bezbjednost na aerodromu. Magnetna metla je opremljena veoma jakim neodimijumskim magnetima.   

Prednosti magnetne metle

  • brzo čišćenje površine, manje kvarova i ozlijeda (povreda)
  • štednja vremena, visoka radna efektivnost
  • lahka manipulacija
  • lahko čišćenje  – mehanizam poluge
  • širina magnetne površine 3000 mm – na zahtjev možemo proizvesti i drugačiju duljinu
  • u verziji nerdjajućeg čelika
  • visoka otpornost

Čišćenje površine na aerodromu

 

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. Kontaktirajte nas da Vam pošaljemo ponudu za magnetsku metlu

 

Magnetna metla za prostrane površine širine 9000 mm

Magnetna metla za prostrane površine širine 9000 mmMagnetskna metla se sastoji od troje samostalnih kolica, koja se spajaju u jednu cjelinu. Glavna kolica imaju visinski podešavajuće vratilo u rasponu 280-480 mm od kolnika (kolovoza), dok dvoje prikljčnih kolica imaju fiksirano vratilo. Svjetla visina svih kolica je 120 mm. Metla je visinski podešavajuća u rasponu 40-120 mm iznad kolnika i snadbjevena je plastičnim klizačima (zaštitnici) koji onemogućavaju kontakt s kolnikom (kolovozom). Kolica imaju visinski podešavajuće kotače za lahko priključivanje i manipulaciju.

Povezivanje kolica u kompoziciju

Magnetna metla pro prostrane površine – kolica pored sebeGlavna kolica imaju izvlačeća ramena sa duljinom izvlačenja oko 1200 mm. Na krajevima ramena su kugle za povezivanje sporednih kolica. Sve osim vratila je podesivo bez korištenja alata.

Magnetna metla za prostrane površine – kolica jedna za drugimKolica je moguće povezivati pored sebe (maksimalna širina 9480 mm) ili prilikom preticanja, odnosno drugačijim rukovanjem jedna za drugim (širina 3680 mm).

Masa cjelokupne kompozicije je oko 790 kg. Kolica su snadbevena LED svetlima i oznakama upozorenja (naljepnice).

Primjeri korištenja

  • Piste, auto staze i stalkovi na aerodromima
  • Prostrani parkinzi
  • Automobilske i motocikl staze
  • Otvoreni prostori industrijskih hala
  • Centri za logistiku

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. Kontaktirajte nas da Vam pošaljemo ponudu za magnetsku metlu

Sljedeće magnetne metle

Magnetna metla sa feritnim magnetima

Magnetne metle sa feritnim magnetima

Magnetne metle omogućavaju skupljanje metalnih nečistoća na podovima (opiljci, ekseri (čavli), brusna prašina) u radionicama, tvorničkim halama, ili na parkinzima. Zahvaljujući podesivoj visini pogona može biti magnetna metla upotrebljena i na neravnim površinama. Model sa kotučima koji se nalazi na zadnjoj strani je prikladan za čišćenje direktno kod stroja ili zida.

Magnetna metla sa neodimijumskim magnetima

Magnetne metle sa neodimijumskim magnetima

Magnetne metle omogućavaju skupljanje metalnih nečistoća na podovima (opiljci, ekseri (čavli), brusna prašina) u radionicama, tvorničkim halama, ili na parkiralištima. Zahvaljujući podesivoj visini pogona može biti magnetna metla upotrebljena i na neravnim površinama. Model sa neodimijumskim magnetima karakterizuje velika efektivnost pri čišćenju.

Magnetne metle širine 1000 mm

Magnetne metle širine 1000 mm

Magnetna metla širine 1000 mm nalazi svoju upotrebu uglavnom pri čišćenju većih površina. Korištenje ove metle će uštedjeti vrijeme provedeno pri čišćenju i spriječiti ćete stvaranje prašine pri brisanju. Magnetnaa metla je opremljena pomoćnim postoljem, koje olakšava rukovanje i čišćenje.

Magnetna metla za viljuškare

Magnetne metle za viljuškare

Magnetnu metlu za viljuškare lahko ćete postaviti na viljuške viljuškara. Namjenjena je prije svega za skupljanje metalnih nečistoća sa velikim površina. Sa metlom se lahko rukuje i lahko se čisti.

Magnetna metla za vučni uređaj automobila

Magnetne metle za vučni uređaj automobila

Magnetna metla se upotrijebljava za prikupljanje metalnih magnetnih nečistoća što znači značajno smanjenje rizika za oštećenje pneumatika. Vrlo lahko se priključuje na vučni uređaj automobila i metali se tjekom vožnje automatski hvataju.

Magnetna metla za mašine za čišćenje podova

Magnetne metle za mašine za čišćenje podova

Magnetnu metlu za strojeve za čišćenje podova jednostavno stavite sa prednje ili zadnje strane mašine za čišćenje podova. Namijenjena je prije svega za sakupljanje metalnih nečistoća sa velikih površina. Sa metlom se lako manipulira i jednostavno se čisti.