Video: Sekundarna separacija metalnih nečistoća odstranjenih protočnim separatorom sa automatskim čišćenjem

Magnetni separator sa automatskim čištenjem odstranjuje metalne nečistoće iz tekućine. Prilikom automatskog ciklusa čišćenja se ove nečistoće ispiru vodom ili bilo kojim drugim sredstvom. Ova tekućina za ispiranje se sa uhvaćenim metalima skupa ispušta u separacioni spremnik.

Separacioni spremnik
Separacioni spremnik

Velika pogodnost ovog tehničkog rješenja je to što se iz donjeg dijela spremnika tekućina za ispiranje ponovno upotrijebljava za ispiranje sepratora. Zbog toga je to zatvoreni sustav (sistem) sa minimalnim gubicima tekućine za ispiranje. Dopunjavanje ili potpuna zamjena tekućine za ispiranje je samo povremeno, što dovodi do uštede i smanjuje potrebu za dodatnom radnom snagom.

Prednosti sepraracionog spremnika

  • visoka efektivnost magnetne separacije
  • zatvoreni krug sekundarne separacije – seprator se čisti stalno istom tekućinom za ispiranje (voda, ulje ili emulzija), što snižava njegove gubitke. Tekućina se mijenja samo povremeno prema stupnju njezinog prljanja i učestanosti čišćenja separatora.
  • niski troškovi za likvidaciju uhvaćenih nečistoća (likvidiraju se samo metalne nečistoće, nikako tekućina za ispiranje)  
  • minimalno ekološko opterećenje
  • bez potrebe radne snage
  • lahko ćete vidjeti koliko magnetnih nečistoća je odstranjeno separatorom

Suhi separisani metali u separacijskom spremniku

Magnetni valjak hvata metale i cilindar iz njih istiskuje ostatak tekućine.

 

Mislite da ovaj separátor odgovara Vašim očekivanjima?

Pročitajte  detalje o separatoru i pitajte nas, posavetovaćemo Vas sa njegovim izborom.