Magnetni separatori suhih smjesa sa automatskim čištenjem

Obostrani magnetni separator za suhe smjese (MSV PO)

Obostrani magnetni separator za suhe smjeseMagnetni separator sa automatskim čišćenjem se koristi za separaciju metalnih magnetskih nečistoća. Standardno nudimio tri tipa sa ulaznim dimenzijama  250x250, 400x400 i 500x500 sa kapacitetom do 150 t/h.

Čišćenje magnetnog separatora

Obostrani magnetni separator za suhe smjesePrincip automatskog čišćenja je u tome da se materijal sipa kroz srednji dio magnetnog separatora i uvijek nakon istjeka intervala su uhvaćene metalne nečistoće izvučene u lijevi ili desni kontejner za otpatke (vidi animaciju niže). Velika prednost je u tome što tijekom čišćenja ne mora doći do prestanka protoka materijala.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. Naručite pismenim putem ponudu za separator

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

Animacija čišćenja obostranog separatora

Princip čišćenja

 

Jednostrani magnetni separator za suhe smjese (MSV PO J)

Jednostrani magnetni separator za suhe smjeseOvaj magnetski separator služi za separaciju metalnih magnetskih nečistoća. Opremljen je vrlo jakim neodimijskim magnetima. Zahvaljujući jedinstvenom načinu čišćenja cijevi, moguće je  separirati i metalne nečistoće veće od 5 mm, koje bi gore navedeni obostrano separator mogle oštetiti. Takodjer, značajan faktorom predstavljaju manji prostorni zahtjevi.

Čišćenje magnetnog separatora

Magnetický separátor pro suché směsi - jednostrannýKod ovog tipa separatora princip automatskog čišćenja se odvija tako da se materijal sipa kroz bočni dio magnetnog separatora i uvijek nakon podešenog intervala su uhvaćene metalne nečistoće prenesene na drugu stranu prema otpadnom kontejneru. Do čišćenja magnetnih cijevi dolazi premještanjem cijevi od nerdjajućeg čelika i metalne nečistoće se iznese u otpadni kontejner.

Pomjeranje magnetnih cijevi

 

 

Animacija čišćenja jednostranog separatora suhih smjesa

Princip čišćenja

 

 

 

 

 

 

Jednostranný magnetický separátor pro suché směsiObje vrste magnetskih separatora su kontrolirane od strane pneumatskih elemenata FESTO, a proces čišćenja je kontroliran elektronskim sistemom SIEMENS. Moguće je priključiti upravljački sustav cijelog prometa.

 
-->

Drugi tipovi magnetnih separatora za suhe smjese

Pločasti magnetski separatori

Pločasti magnetski separatori

Pločasti separator služi za separaciju nečistoća iz lahko prostupnih smjesa sa lošijim osobinama rasipanja i materijala koji je više zrnast, koji ne bi kroz magnetske rešetke ispadao kontinuirano.

Magnetne ploče iznad pokretne trake

Magnetne ploče

Magnetska ploča iznad pokretne trake se koristi za separaciju male količine metalnih nečistoća iz lahko propusnih smjesa transportovanih pokretnom trakom.

Separatori metala iznad pokretne trake

Magnetni separatori metala iznad pokretne trake

Magnetni separator metala služi za separaciju naročito većih metalnih magnetskih nečistoća iz lahko propusnih smjesa transportiranih pokretnom trakom. Proizvodimo u izvodjenju sa ručnim i automatskim čišćenjem.

Magnetni bubnjevi

Magnetni bubnjevi

Magnetni bubanj služiza separaciju metalnh, magnetskih nečistoća iz praškastih smjesa (obojeni metali, plastični granulat, odpadne smjese, ugalj).

Dvoetažni iznoseći magnetni bubanj

Iznoseći magnetni bubanj

Preuzimanjem materijala izmedju transportne trake i magnetskog bubnja i nakon toga izmedju oba bubnja dolazi do njegove aeracije (provjetravanja) što pomaže da se metali razdvoje od ljepljivog materijala.

Magnetski valjci

Magnetski valjci

Magnetni valjak služi za separaciju metalnih, megnetnih djelova iz praškastih smjesa. Magnetni valjak zamjenjuje postojeći krajnji valjak pokretne trake.

Magnetne šipke

Magnetne šipke

Magnetne šipke su opremljene vrlo jakim NdFeB magnetima. Zahvaljujući vrlo tankom zidu pokrivene cijevi, konačna magnetna snaga je na površini magnetne cijevi 6 300 a 8 900 G!

Magneti za spremnik granulata

Magneti za spremnik granulata

Magnet za spremnik granulata nalazi svoju upotrebu prije svega u industriji plastike , ukoliko je korišćen regranulat.