Magnetni bubnjevi

Magnetni bubanj (MB)

Magnetni bubanjMagnetni bubanj služi za separaciju metalnih, magnetnih dijelova u praškastim smjesama (obojeni metali, plastični granulat i slično). Standardno je umjetnut ispod levkastog utovarivača mašine ili iza pokretne trake, iz kojih pada neseparirani materijal na magnetni bubanj koji izvodi samu separaciju – razdjeljivanje.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. Naručite pismenim putem ponudu za separator

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

Konstrukcija magnetnog bubnja

Njegova prednost je u tome što to nije sastavni dio pokretne trake, pa je njegovo korišćenje univerzalnije. Magnetni bubanj se sastoji od vanjske, omotača od nerdjajućeg čelika koji se okreće, sa zahvatnicima  i od megnetnog jezgra opremljenog feritnim magnetima ili takodjer veoma jakog neodimijumskog magneta NdFeB. Ovi magneti stvaraju na površini bubnja potrebno magnetsko polje, zahvaljujući kome su metalne čestice uhvaćne i izvučene su iza ose bubnja. Ovdje dolazi do razmagnetisanja i metali sami otpadaju za razliku od nemetalnog separisanog dijela, koji ispada ispred ose magnetnog bubnja.

Magnetni bubanj u praksi

 

Animacija funkcionisanja magnetnog bubnja

Princip korištenja magnetnog bubnja

Mogućnosti upotrebe magnetnog bubnja

Magnetni bubnjeviMagnetni bubanj je proizveden od nerdjajućeg čelika i u mogućnosti smo dimenzijski ga prilagoditi Vašim zahtjevima. Upotrebom magnetskog bubnja se bitno poboljšava kvalitet obradjenog materijala. Pogodno ga je koristiti takodjer tamo gdje je potrebno zaštititi uredjaj od oštećenja metalnim česticama.

Magnetni bubanj u konstrukciji ormarića (MBZ)

Magnetni bubanj u konstrukciji ormarićaRadi značajno jednostavnije instalacije magnetnog bubnja isporučujemo takodjer magnetni bubanj zajedno sa konstrukcijom ormarića. Princip separacije je potpuno isti kao kod magnetnog bubnja. U toj opciji je magnetni bubanj istaliran u konstrukciji ormarića i na taj način opada briga sa učvrščivanjem magnetskog bubnja. 

 

Prednosti konstrukcije ormarića

Magnetni bubanj u konstrukciji ormarićaMaterijal za separaciju se sipa u konstrukciju ormarića kroz njen gornji otvor. Konstrukcija ormarića je završena sa dva otvora, iz kojih ispadaju posebno metali i posebno separirsani materijal. Prosjek, duljina bubnja i dimenzije konstrukcije ormarića prilagodjavamo zahtjevima kupca.

Magnetni bubanj u konstrukciji ormarićaMagnetni bubanj u konstrukciji ormarićaa je isporučivan zajedno sa motorom i mjenjačem i može biti opremljen ili feritnim magnetima ili značajno jačim neodimijskim NdFeB magnetima.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. Naručite pismenim putem ponudu za separator

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

 

Dvokatni (svospratni) magnetni bubanj u konstrukciji ormarića (MBZD)

Svospratni magnetni bubanj u konstrukciji ormarića Ovaj dvokatni (dvospratni) magnetni bubanj nalazi svoju namjenu u takvim pogonima gdje je neophodno postići još veći stupanj (stepen) kvaliteta separacije a to postiže zbog dodavenja dodatnog magnetnog bubnja. Drugo korištenje je prilikom minimalizacije prljanja uhvaćenih metala separiranim materijalom – gdje je potrebno postići što veću čistoću odsepariranih metala.

Konstrukcija dvokatnog (dvospratnog) bubnja

Magnetne bubnjeve ovog separatora možemo opremiti feritnim i veoma snažnim neodimijumskim NdFeB magnetima.  Takodjer je moguća njihova kombinacija , kada je jedan bubanj opremljen feritnim magnetima, a drugi neodimijumskim magnetima. Preporučujemo da sa nama prodiskutujete odabir adekvatne vrste magneta i ispravan redosled bubnjeva pri kombinaciji obije vrste magneta.  Molimo Vas, javite nam se sa svojim zahtjevima.  Veoma rado ćemo Vam pomoći.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama i zahtjevima. Naručite pismenim putem ponudu za separator

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

Prednosti magnetnog bubnja

  1. kombinacija bubnjeva sa raznim magnetima
  2. visok kvalitet separacije
  3. neovisna regulacija obrta svakog bubnja
  4. prilagodjavanje Vašim zahtjevima

Korištenje magnetnog bubnja

  • odlična separacija
  • minimalizacija prljanja uhvaćenih metala separisanim materijalem

 

Prilagodljivost Vašim zahtjevima

Korištenje dvokatnog (dvospratnog) magnetnog bubnjaKod svakog bubnja možete neovisno birati brzinu obrta. Na Vaš zahtjev možemo bubanj opremiti akustičnom i svjetlosnom signalizacijom.

Kao proizvodjači ovih uredjaja proizvodimo ih točno po Vašim zahtjevima – prilagodićemo veličine separatora Vašom tehnologijom, preporučićemo Vam odgovarajući promjer i duljinu bubnja, a takoder ćemo Vam pomoći i oko odabira najadekvatnijih magneta.

Drugi tipovi magnetnih separatora za suhe smjese

Dvoetažni iznoseći magnetni bubanj

Iznoseći magnetni bubanj

Preuzimanjem materijala izmedju transportne trake i magnetskog bubnja i nakon toga izmedju oba bubnja dolazi do njegove aeracije (provjetravanja) što pomaže da se metali razdvoje od ljepljivog materijala.