Magnetne šipke

Magnetne šipke (MT)

Magnetne šipkeMagnetne šipke promjera (prečnika) 25 i 30 mm su opremljeni vrlo jakim NdFeB magnetima. Zahvaljujući vrlo tankom zidu zaštitne cijevi, konačna magnetna snaga na površini magnetne cijevi je 6.300 a 8.900 G! Pomoću ovih magnetnih štapova možete sami konstruisati bilo koji magnetni separator.

Proizvod je spremna odmah za dostavu.
Kupiti magnetnu šipku

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

Mogućnosti upotrebe magnetskih šipki

Magnetne šipkeMagnetne šipke pomoću navoja navijete na bilo koji nosač i tako stvorite magnetnu rešetku. Poboljšana verzija je ubacivanje magnetnih šipki u cijevi od nerdjajućeg čelika zbog njivog čišćenja. Nakon daljnjeg povlačenja iz ovih cijevi, metali otpadaju, ali dolazi do značajnog gubitka magnetne snage.

Magneti za tekstilne filtere (MTF)

•	Hvatanje metalnih nečistoća veličine od 1,5 μmOvi magnetni separatori imaju veoma snažne neodimijumske magnete NdFeB i zahvaljujući tome je njihova separacija vrlo efektivna. Ovaj separator se ubacuje unutar tekstilnog filtera čime se značajno povećava efektivnost filtracije i u isto vrijeme se produžava životni vijek tekstilnih filtera.

 

Sastav magnetnog separatora za tekstilne filtere

Ovaj magnetni separator se sastoji od jedne ili dvije magnetne šipke i od nosača od nerdjajućeg čelika u koji su šipke smještene. Kompletan ovaj uredjaj se onda ubacuje unutar tekstilnog filtera, koji je u obliku rukava. Time smo značajno olakšali učvršćavanje magnetne šipke u nosaču od nerđajućeg čelika i zbog toga nije potrebno nikakvo zašrafljivanje.

Sami tekstilni filteri standardno zadržavaju nečistoće tek od veličine 20 μm. Naši magneti za tekstilne filtere imaju ovjereno hvatanje nečistoća od metala od 1,5 μm  i za to akreditaciju od strane laboratorije za ispitivanje.

Pogodnosti magneta u tekstilnom filteru

  • Hvatanje metalnih nečistoća veličine od 1,5 μm
  • Produžava životni vijek tekstilnog filtra
  • Visoká  efektivnost filtracije
  • Prilagodjavanje Vašim željama
  • Veoma lahko čišćenje zbog uglačane površine šipke
  • Bezbjednosna prepreka izmedju magnetnih šipki predstavlja prepreku izmedju magnetnih šipki – snižavanje rizika od povredjivanja

 

 

Korištenje magneta za industrijske tekstilne filtere

  • Ovaj magnetni uredjaj smo uspješno instalirali na primjer u prehrambenoj industriji i strojnoj (mašinskoj)  industriji .
  • Na osnovu naših iskustava je nosač od nerdjajućeg čelika sa šipkama dimenzionalno kompatibilan sa velikom većinom tekstilnih filtera. U slučaju korištenja tekstilnih filtera drugih veličina možemo prilagoditi nosač od nerdjajućeg čelika vašim zahtjevima. 
  • Služi za povećanje efektivnosti separacije postojećih tekstilnih filtera.
  • Magnete za tekstilne filtere u obliku rukava ćemo Vam posuditi za probu.

 

Kakve materijale umije razdvajati?

  • Veoma male metalne nečistoće iz tekućina
 

Čišćenje magneta za filtere

Čišćenje magneta za tekstilne filtereůMagnetne šipke izradjujemo u sjajnoj izvodbi što znatno pojednostavljuje njihovo čištenje. Tome takodjer pomaže obrada ovih šipki, zato je moguće lahko obrisati metale sa ovih šipki.

  1. Povlačenjem prstena izvadite iglu iz otvora na magnetnoj šipci (zatik je na opruzi i tako drži magnetnu šipku na poželjenom mjestu)
  2. Magnetnu šipku izvadite iz igle sa donje strane nosača od nerdjajućeg čelika. Onda je možete ugodno očistiti od uhvaćenih nečistoća.
  3. Čišćenje magneta za tekstilne filtereůPovratna instalacija – nasadite magnetnu šipku na iglu sa donje strane nosača od nerdjajućeg čelika i onda povlačenjem prstena podignite gornju iglu i ubacite magnetnu šipku. Igla upada u pripremljen otvor na gornjoj strani magnetnog štapa i igla objezbedjuje nosač od nerdjajućeg čelika. 

Proizvod je spremna odmah za dostavu.
Kupiti magnetnu šipku

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

Dokumenta za preuzimanje