Magneti za spremnik granulata

Magnet za spremnik granulata - toplotni otor do 80 °C (MDN)

Magneti za spremnik granulataMagnet za spremnik nalazi svoju upotrebu u industriji plastike, naročito tamo gdje se upotrebljava regranulat ili drobljeni materijal. Magnet se ubaci u spremnik granulata. Opremljen je vrlo jakim neodimijumskim magnetima NdFeB i sposoban je uhvatiti i vrlo sitne čestice metala. Upotreba magneta za spremnike bitno  produžuje životni vijek brizgaljke za ubrizgavanje granulata.

Standardno proizvodimo magnete za spremnike granulata promjera (prečnika) 100, 150, 200, 250, 300 i 350 mm.

Proizvod je spremna odmah za dostavu.
Kupiti magnet za spremnik granulata

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

Velika prednost – lahko razmagnetisanje

Magneti za spremnik granulataOgromna prednost magneta za spremnik je mogućnost njegovog razmagnetisanja. Razmagnetisanje se obavlja oslobadjanjem sigurnosnog vijka i povlačenjem magnetnih jezgara iz cijevi od nerdjajućeh čelika. Zahvaljujući tome čišćenje je vrlo brzo i ugodno, a uhvaćeni metali otpadaju.

Magnet za spremnik granulata - toplotni otor do 120 °C (MDN T)

Kao novinu nudimo takodjer i magnete za spremnike granulata sa toplotnim otporom do 120 °C. Takodjer su opremljeni vrlo jakim  neodimijumski magnetima NdFeB, ali sa značajno većim toplotnim otporom.

Pokazivanje  korištenja magneta u lijevak

Magnet za lijevak ubrizgivača - UP (MDN UP)

Magnet za lijevak ubrizgivača u plastičnom korpusu Magnet za lijevak ubrizgivača u poboljšanoj izvedbi smo konstruisali po Vašim zahtjevima koji se odnose naa maksimalnu efektivnost separacije i bezbjednost pri radu. Magnet za lijevak ubrizgivača u ovoj poboljšanoj izvedbi je opremljen veoma snažnim neodimijumskim magnetima. Medju njegove najvažnije prednosti se naročito ubraja smještanje magneta u plastični korpus, koji pokriva cijeli promjer lijevka ubrizgivača. Time garantiramo da kompletan plastični granulat prodje kroz magnetne rešetke na kojima se hvataju metalne nečistoće iz granulata.

Visoko efektivna separacija metala i maksimalna bezbjednost

Veličine magneta za lijevak U ponudi imamo plastične korpuse raznih veličina, da biste mogli ovaj separator koristiti za najrazličitije lijevke. Plastični korpus je proizveden od materijala ABS (acrylnitril-Butadien-styrol). Magneti su ubačeni u plastične cijevi i njihovo čišćenje od uhvaćenih nečistoća je veoma lahko i brzo i to povlačenjem magnetnih jezgara iz zaštitnih plastičnih cijevi.

Na osnovu priloženih fotografija odaberite najadekvatniju veličinu korpusa za Vaš lijevak. Ako niste sigurni sa izborom veličine korpusa, molimo Vas, kontaktirajte nas. 

Magnet za lijevak obješen na sredstvu za čišćenje

Sljedeća značajna prednost je činjenica da magnetna jezgra su snažno vezana sa korpusom separatora. Time se povećava bezbjednost na radu i spriječavamo moguńost ozledjivanja. Na primjer, prilikom nepažljivog rukovanja sa veoma snažnim magnetnim jezgrima i njihovog odlaganja na metalnu podlogu.

Osim magneta za lijevak možete kupiti i sredstvo za čišćenje , koje je univerzalno za sve veličine korpusa. Čišćenje ćete tako još više ubrzati i olakšati.

Proizvod je spremna odmah za dostavu.
Kupiti magnet za spremnik granulata

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis izvode naši stručno obučeni tehnčari.

Prednosti plastičnog magneta za lijevke

  • Korišteni su snažni neodimijumski magneti.
  • Korpus ispunjava cijeli prostor lijevka ubrizgivača – visoka efektivnost separacije.
  • Mala masa i lahko čištenje.
  • Magnetna jezgra su snažno vezana sa korpusom separatora – spriječava se mogućnost ozlijedjivanja.
  • Ista cijena za sve modele magneta za lijevke bez obzira na vličine korpusa.
  • Korpus je proizveden od plastike otporne na abraziju.
  • Komfortno čišćenje za korištenje sredstva za čištenje (univerzalno za sve modele).

Proces čišćenja magneta za lijevke

Separátor zavěsíte na pomocné háčky na čistícím přípravku, který umístíte kdekoliv na zeď.

 

Ilustracija korištenja magneta za lijevke