Magnetne metle sa feritnim magnetima

Magnetna metla sa feritnim magnetima - model 1

Magnetne metle sa feritnim magnetima - model 1Magnetna metla namjenjena za sakupljanje metalnih nečistoća (spajalica, eksera, brusnog praha).  Povlačenjem ručke u gornji dio magnetne metle demagnetizovati ćete donji dio i metali će otpasti. Bitan faktor je brzina čišćenja, što dovodi do uštede u vremenu i povećava efektivnost rada.  

Korištenjem magnetne metle izbjegavate stvaranje prašine tijekom brisanja kako biste zaštitili svoje zdravlje i svojih zaposlenih.

Mogućnosti korištenja magnetne metle

Štelujuća visina pogona omogućava korištenje i na podlozi koja nije čvrsta. Zbog toga se često upotrebljava za čišćenje, na primjer parkinga, gdje rješava probleme sa bušenjem guma. Nalazi svoju primjenu osobito na zbirnim mjestima starog željeza.

Prednosti

  • snadná manipulace
  • jednoduché čištění
  • možnost použití na různých typech povrchu
  • šířka magnetické plochy 600 mm
  • nastavitelná výška pojezdu
  • skladnost (odnímatelné madlo)

Animacija čišćenja

 

Magnetna metla sa feritnim magnetima - model 2

Magnetna metla sa feritnim magnetima - model 2Ovaj model magnetne metle je namjenjen za sakupljanje magnetnih nečistoća u radionicama (spajalica, eksera, brusnog praha). Njegova prednost su kuglice smještene sa zadnje strane metle. Zbog toga je moguće prići sa magnetnom metlom direktno do stroja (mašine), ili zida i čišćenje tako ima veću efektivnost. Naravno, tu je i štelujuća visina pomicanja.

Prednosti

  • mogućnost korištenja u teško pristupnim prostorima
  • širina magnetske površine od 560 mm i 400 mm

On-line prodaja

U našem e-shopu ćete  zasigurno izabrati

Kupiti magnetne metle

Ispitivanja sakupljanja raznog metalnog materijala

MM 2/400
50018
Udaljenost od površine
10 mm 25 mm - maksimalna visina
Podizani predmet Uspješnost skupljanja
spajalica za papir (0,3 g) 100 % 100 %
čelični opiljak (1,4 g) 100 % 100 %
samorezni vijak 4x60 (2,8 g) 100 % 100 %
samorezni vijak 5x80 (6 g) 100 % 100 %
podloška 5 (0,3 g) 100 % 100 %
podloška 8 (1,5 g) 100 % 100 %
podloška 10 (2,9 g) 100 % 100 %
matica M5 (1,1 g) 100 % 100 %
matica M8 (4,6 g) 100 % 100 %
matica M10 (10 g) 100 % 100 %
vijak (šaraf) M6x10 (4 g) 100 % 100 %
vijak (šaraf) M8x20 (11,8 g) 100 % 100 %
vijak (šaraf) M10x55 (37,4 g) 100 % 100 %

 

Sljedeće magnetne metle

Magnetna metla sa neodimijumskim magnetima

Magnetne metle sa neodimijumskim magnetima

Magnetne metle omogućavaju skupljanje metalnih nečistoća na podovima (opiljci, ekseri (čavli), brusna prašina) u radionicama, tvorničkim halama, ili na parkiralištima. Zahvaljujući podesivoj visini pogona može biti magnetna metla upotrebljena i na neravnim površinama. Model sa neodimijumskim magnetima karakterizuje velika efektivnost pri čišćenju.

Magnetne metle širine 1000 mm

Magnetne metle širine 1000 mm

Magnetna metla širine 1000 mm nalazi svoju upotrebu uglavnom pri čišćenju većih površina. Korištenje ove metle će uštedjeti vrijeme provedeno pri čišćenju i spriječiti ćete stvaranje prašine pri brisanju. Magnetnaa metla je opremljena pomoćnim postoljem, koje olakšava rukovanje i čišćenje.

Magnetna metla za viljuškare

Magnetne metle za viljuškare

Magnetnu metlu za viljuškare lahko ćete postaviti na viljuške viljuškara. Namjenjena je prije svega za skupljanje metalnih nečistoća sa velikim površina. Sa metlom se lahko rukuje i lahko se čisti.

Magnetna metla za vučni uređaj automobila

Magnetne metle za vučni uređaj automobila

Magnetna metla se upotrijebljava za prikupljanje metalnih magnetnih nečistoća što znači značajno smanjenje rizika za oštećenje pneumatika. Vrlo lahko se priključuje na vučni uređaj automobila i metali se tjekom vožnje automatski hvataju.

Magnetna metla za mašine za čišćenje podova

Magnetne metle za mašine za čišćenje podova

Magnetnu metlu za strojeve za čišćenje podova jednostavno stavite sa prednje ili zadnje strane mašine za čišćenje podova. Namijenjena je prije svega za sakupljanje metalnih nečistoća sa velikih površina. Sa metlom se lako manipulira i jednostavno se čisti.

Magnetna metla za prostrane površine i za površine na aerodromima

Magnetne metle za prostrane površine i za površine na aerodromima

Magnetna metla služi za skupljanje metalnih nečistoća (spajalica, eksera, brusnog praha) sa aerodromskih površina. Metlu lahko namjestite na vozilo opremljeno uredjajem za spajanje. Upotrebom magnetne metle ćete značajno snižiti pojavu nepoželjnih metalnih nečistoća na avionskoj pisti.