Magnetne upravljačke šipke

Magnetna upravljačka šipka MMT 20 x 6

Magnetna upravljačka šipka MMT 20 x 6Ova šipka je namjenjena ne samo za upravljanje sa limovima. Pojednostavljuje i ubrzava ubacivanje lima u presu i njihovo izvlačenje. Smanjuje se tako rizik od povreda ruke od lima. Takodjer se odstranjuje ubacivanje ruku ispod glave prese. Ova šipka je opremljena vrlo jakim neodimijumskim NdFeB magnetima promjera 20 mm.

Magnetna upravljačka šipka MMT 20 x 6Ova šipka je prikladna za manipulaciju sa lahkim predmetima. Za teže predmeteje prikladnija magnetna upravljačka šipka MMT 40 x 8, koja je opisana ispod.

Magnetna upravljačka šipka MMT 40 x 8

Magnetna upravljačka šipka MMT 40 x 8Ova šipka je posebno prikladna za manipulaciju sa odkivcima od lima. Zato što je oprmljena veoma snažnim magnetom velikih dimenzija (promjer 40 mm) moguće je ovu upravljačku šipku upotrebljavati i za teže proizvode.

Magnetne upravljačke šipke sa SmCo magnetima

Magnetna upravljačka šipka MMT 40 x 8Za upravljanje sa predmetima sa visokom temperaturom smo opremili šipke toplotno veoma otpornim SmCo magnetima. Ovi magneti imaju usporednu magnetnu silu kao NdFeB magneti, ali je njihova toplotna otpornost do 350 °C!

On-line prodaja manipulacijskih pomagala

U našem e-shopu ćete izabrati iz bogate ponude

Kupiti magnetne upravljačke šipke

Sljedeća manipulacijska pomagala koja će Vam olakšati posao

Magnetski kutnik

Magnetski kutnik

Magnetski kutnik štedi vrijeme tijekom zavarivanja različitih profila. Da se upotrebiti pri zavarivanju materijala pod pravim kutom (uglom), ili 45 ° u ravnini.

Ručni manipulator limova

Ručni manipulator limova

Ručni manipulator limova pojednostavnjuje rad s limom. Lim se može lahko premiještati, rotirati, ili na dugi način manipulisati sa njime.

Magnetni skupljač opiljaka

Magnetni skupljač opiljaka

Ručni magnetni sakupljač opiljaka se upotrebljava za skupljanje metalnih nečistoća u metalopreradjivačkim i bravarskim radionicama.

Magnet za u ruku

Magnet za u ruku

Korištenjem magneta za u ruku se bitno skraćuje vrijeme potrebno za skidanje lima sa prese, služi i za slaganje limova.

Magnetni razdvajač limova

Magnetni razdvajač limova

Osnova ovih razdvojnika su feritni magneti, pomoću kojih nastaje dovoljna sila za razdvajanje i uljem premazanih limova.

Magnet na šipki za pocinkovanje

Magnet na šipki za pocinkovanje

Magnet na šipki za pocinkovanje i lakirnice se primjenjuje za izvlačenje dijelova iz spremnika.

Magneti za izvlačenje

Magneti za izvlačenje

Magneti za izvlačenje su određeni hvatanje i izvlačenje metalnih predmeta iz inače nepristupačnih prostora.

Magnetni manipulator za poklopce

Magnetni manipulator za poklopce

Manipulator priložíte na kraj poklopca i onda poklopac oslobodite. Poslije toga ga pomerate izvan otvora šahte, ili kanala.